Ultrafijne luchtbellen voor ecologisch herstel

13-06-2021
73 keer bekeken {0} reacties

WaterQi is een innovatieve installatie welke enerzijds zuurstof inbrengt in het watersysteem en anderzijds milieu verstorende stoffen uit het water haalt. De WaterQi produceert met een laag energieverbruik zeer kleine (nano tot micro) luchtbelletjes.

 Het zijn veel kleinere luchtbelletjes dan reguliere zuurstofpompen produceren. De kleine belletjes hebben een groot contactoppervlak en een gering stijgvermogen waardoor ze veel langer in het water blijven zweven. Ze worden verspreid over het watersysteem door verhang, bemaling, wind of anderszins. De zuurstof die in de luchtbelletjes aanwezig is lost langzaam op in het water waar het wordt gebruikt voor allerlei biologische en chemische processen.

Door de WaterQi wordt een scheidingsschuim geproduceerd dat wordt afgevangen en verwijderd. Testen naar dit schuim laten zien dat het schuim nutriënten en andere stoffen die het biologisch en- chemisch evenwicht verstoren bevat en op deze wijze uit het water worden verwijderd. Baggerlagen mineraliseren door de inzet van WaterQi sneller. 

Meer informatie op https://waterqi.nl         https://www.winnovatie.nl/innovatie/waterqi-zuurstofloosheid-bestrijden-met-speciale-zuurstofpomp      www.delfland.nl/waterqi   

   https://www.youtube.com/watch?v=I7k1t9fmIZA 

Op pagina 12 van de bijgevoegde rapportage WaterKwaliteitsimpuls Pijnacker-Nootdorp onderzoeksresultaten 2019, in de grafieken is te zien dat WaterQi in staat is, Fosfor en Stikstof componenten te kunnen oogsten. 

Bij deze rapportage heb ik twee films, van het begin tot het einde van de WaterQi pilot in 2019.

De onderwater filmbeelden geven een beter visueel beeld, dan de foto's in het rapport

indien gewenst zal ik U deze toesturen.

Afbeeldingen

31-07-22 om 14:24

Bart Bergmans

Beste Ben,

Allereerst dank voor het indienen van jouw idee!

De challenge is nu gesloten. Er zijn in totaal 16 ideeën ingediend. In de komende weken zal de jury alle ideeën zorgvuldig beoordelen, aan de hand van de criteria die te vinden zijn in de challenge-beschrijving. 

Op dinsdag 6 juli worden de prijswinnaars bekend gemaakt. We willen op diezelfde middag graag bij de drie prijswinnaars langs gaan om de prijzen te overhandigen. Daarom vragen we je om de middag van 6 juli alvast vrij te houden.

Met hartelijke groeten,

Bart Bergmans

challenge manager

24 jun. 2021 om 10.11

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen