Ontwikkeling van duurzame watertappunten

Rick Stroomer 02-03-2023
0 reacties

KRNWTR levert waterdispensers gebaseerd op leidingwater. Hiermee wordt de strijd aangegaan tegen single-use plastic flesjes. Een mooi voorbeeld van impact is het gebruik van waterdispenser bij diverse Shell tankstations. Dit project is ondersteund door de een duurzame lening verstrekking van HHNK.

Projectleider

Daff Dubbelman

Projectteam

Daff Dubbelman

Organisatie(s)

Hollands Noorderkwartier

Thema

Circulaire economie

Projectfase

Implementatie/uitrol

Status

Lopend

KRNWTR is een sociale onderneming die in 2010 werd opgericht om iets te doen aan de toenemende hoeveelheid plastic afval van single-use waterflessen. Het bedrijf heeft als missie om duurzaamheid te integreren in de dagelijkse levensstijl van mensen en maakt daarom gebruik van duurzame designwaterpunten die geplaatst worden bij bedrijven, scholen en horecagelegenheden. Hier kan onbeperkt gefilterd, gekoeld en bruisend water getapt worden, wat niet alleen duurzaam en lekker is, maar ook lokaal.

Om haar producten verder te ontwikkelen, heeft KRNWTR financiering ontvangen vanuit het Waterinnovatiefonds. Hiermee wil het bedrijf onder meer een impactmeter voor de watertap uitzetten om bewustwording te creëren en een handig betalingssysteem ontwikkelen zodat iedereen op openbare plekken toegang heeft tot KRNWTR+.

Het mooie design, het sterke verhaal van KRNWTR en de toenemende bewustwording rondom de problematiek van de plasticsoep zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven overstappen op KRNWTR+ producten als alternatief voor hun flessenwater of plastic waterkoeler. Naast duurzame designwaterpunten biedt KRNWTR ook karaffen, RVS-flessen en diverse natuurlijke siropen aan.

Met haar producten maakt KRNWTR dus het verschil om de zinloze plasticsoep te verminderen en duurzaamheid te integreren in de dagelijkse levensstijl van mensen. KRNWTR+ staat voor lekker water, zonder de onnodige verspilling van afval en transport.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen