Wasbare luiers om CO2 uitstoot te beperken

Rick Stroomer 02-03-2023
0 reacties

Het bedrijf Priovention is mede door de WIF lening van HHNK gestart met het ontwikkelen van wasbare luiers om zo een einde te maken aan het gebruik van wegwerp luiers en een circulair proces te creëren.

Projectleider

Bart Villerius

Projectteam

Bart Villerius

Organisatie(s)

Hollands Noorderkwartier

Thema

Circulaire economie

Technologie

Zuiveringstechnologie

Projectfase

Onderzoek/verkenning

Status

Lopend

Priovention is een innovatief bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van wasbare luiers. Het bedrijf is nog in de onderzoeksfase, maar de potentiële voordelen van hun product zijn duidelijk. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, omdat ze niet bijdragen aan de enorme hoeveelheid afval die wegwerpluiers produceren, maar ze kunnen ook kostenbesparend zijn voor gezinnen op de lange termijn.

Priovention heeft als doel om een wasbare luier te ontwikkelen die niet alleen duurzaam is, maar ook comfortabel voor de baby en ouderen. Het bedrijf heeft al enkele prototypes ontwikkeld en is momenteel bezig met het testen van de verschillende materialen en ontwerpen.

Het onderzoek en de ontwikkeling van wasbare luiers is een complex proces. Priovention moet rekening houden met verschillende factoren, zoals het absorptievermogen van de luier, de pasvorm en het comfort voor de baby, de duurzaamheid van de materialen en de gemakkelijkheid van het wassen en drogen van de luiers.

Hoewel wasbare luiers al lang bestaan, is er nog steeds veel ruimte voor verbetering en innovatie op dit gebied. Priovention is daarom een ​​belangrijk bedrijf dat een cruciale rol kan spelen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van wegwerpluiers en het aanbieden van een duurzaam alternatief voor ouders en de zorg.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen