Fosfor winnen uit afvalwater

Rick Stroomer 02-03-2023
0 reacties

Susphos haalt fosfaat uit afvalstromen (zoals slib). Dit circulaire fosfaat kan als grondstof dienen voor o.a. brandvertragers en vervangt hiermee producten gebaseerd op fossiele grondstoffen. Het bedrijf is financieel ondersteund door HHNK door middel van een verstrekte WIF lening.

Projectleider

Marissa de boer

Projectteam

Marissa de Boer

Organisatie(s)

Hollands Noorderkwartier

Bedrijfsfunctie

Waterketenbeheer

Thema

Circulaire economie

Projectfase

Implementatie/uitrol

Status

Lopend

Susphos is een innovatief Nederlands bedrijf dat zich richt op het recyclen van fosfaat uit afvalstromen. Fosfaat is een waardevolle grondstof die vaak wordt gebruikt als meststof in de landbouw, maar het wordt ook steeds schaarser en duurder om te winnen uit natuurlijke bronnen. Door fosfaat te recyclen uit afvalstromen, kan Susphos bijdragen aan een duurzamere en circulaire economie.

Het proces van Susphos maakt gebruik van een gepatenteerde technologie die het mogelijk maakt om fosfaat te scheiden van andere afvalstoffen. Het afval wordt eerst verwerkt tot een geconcentreerde stroom, waaruit vervolgens fosfaat wordt gewonnen. Dit proces is niet alleen milieuvriendelijk, maar het vermindert ook de afhankelijkheid van natuurlijke fosfaatvoorraden.

Een ander voordeel van het recyclen van fosfaat uit afvalstromen is dat het afvalprobleem wordt aangepakt. In plaats van het afval te storten of te verbranden, wordt het afval gebruikt als grondstof voor een waardevol product. Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd, maar het vermindert ook de impact op het milieu.

Susphos is een bedrijf dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de transitie naar een circulaire economie. Door fosfaat te recyclen uit afvalstromen, wordt een waardevolle grondstof hergebruikt en wordt de afhankelijkheid van natuurlijke voorraden verminderd. Dit maakt het mogelijk om duurzamer te produceren en te consumeren, terwijl tegelijkertijd het afvalprobleem wordt aangepakt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen