Antifouling voor schoon en gezond vaarwater zonder gifstoffen

Rick Stroomer 02-03-2023
0 reacties

Het bedrijf Finsulate is mede door de WIF lening van HHNK gestart met het ontwikkelen van milieuvriendelijke antifouling voor scheepsrompen waarmee de schadelijke effecten van traditionele antifouling worden voorkomen.

Projectleider

Rik Breur

Projectteam

Rik Breur

Organisatie(s)

Hollands Noorderkwartier

Thema

Schoon water

Projectfase

Implementatie/uitrol

Status

Lopend

Finsulate is een innovatief bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor antifouling verf voor scheepsrompen. Het bedrijf heeft een revolutionair product ontwikkeld dat bestaat uit een dunne laag textiel die op de romp van het schip wordt aangebracht. Deze textiellaag voorkomt dat algen, mosselen en andere zeedieren zich aan de romp hechten, waardoor de weerstand van het schip in het water afneemt en de snelheid en brandstofefficiëntie worden verbeterd.

Het product van Finsulate biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele antifoulingverf. Het is duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het geen giftige stoffen bevat die in de zee terechtkomen. Het is ook eenvoudig aan te brengen en te verwijderen, waardoor het gemakkelijker is om het schip te onderhouden en te reinigen.

Bovendien biedt het product van Finsulate ook economische voordelen. Omdat het de weerstand van het schip in het water vermindert, kan het schip sneller en efficiënter varen, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt en de kosten voor de eigenaar worden verlaagd. Ook is het product van Finsulate zeer duurzaam en gaat het langer mee dan traditionele antifoulingverf, waardoor de kosten voor onderhoud en vervanging worden verlaagd.

Finsulate is een voorbeeld van een bedrijf dat zich richt op duurzame en innovatieve oplossingen voor problemen in de scheepvaartindustrie. Door het gebruik van een textiellaag als alternatief voor antifoulingverf, biedt het bedrijf een duurzaam, milieuvriendelijk en economisch aantrekkelijk alternatief voor traditionele oplossingen. Dit draagt bij aan de verduurzaming van de scheepvaartindustrie en het verminderen van de impact op het milieu.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen