Vital Zone Brabant: gezonder leven in een vitale omgeving

Winnovatie Het Waterschapshuis 26-09-2019
0 reacties

Waterschap Aa en Maas zet zich samen met het Vital Zone Instituut in voor de ontwikkeling van Vitale Zones; vitale omgevingen waar mensen gezond en gelukkig leven, werken, opgroeien en ouder worden.

Projectleider

Marlies Kampschreur

Projectteam

Marlies Kampschreur

Organisatie(s)

Aa en Maas

Thema

Schoon water

Projectfase

Onderzoek/verkenning

Status

Lopend

In een brede coalitie met provincie, gemeenten, waterorganisaties en bedrijven worden verschillende thema’s vanuit een maatschappelijk belang opgepakt.

Thema’s waarbij het waterschap is betrokken, zijn:

  • Gezond Water. We werken aan een bronaanpak voor medicijnresten en andere microverontreinigingen in het afvalwater, door in te zetten op het voorkómen van leefstijl- en omgevingsgebonden ziektes. Want wie gezond leeft, slikt minder medicijnen. Wie minder slikt, plast minder medicijnresten uit. En dat scheelt het waterschap een heleboel inspanningen om de restanten weer uit het afvalwater te zuiveringen.
    Daarnaast werken we mee aan het project Schone Maaswaterketen. Allerlei betrokkenen, zoals het waterschap en drinkwaterbedrijven, maar ook industrieën, gemeenten, zorginstellingen en natuurorganisaties werken samen aan voorstellen die het water in de Maas beschikbaar, schoon en uiteindelijk drinkbaar moeten maken.
  • Gezonde medewerkers. Waterschap Aa en Maas werkt aan een vitaliteitsbeleid (practice what we preach) en investeert in een vitale omgeving rondom de werklocaties. Samen met partners in onze omgeving werken we aan de bedrijventerreinen van de toekomst.
  • Gezonde wijken. In samenwerking met de Provincie Noord Brabant worden vier gemeenten geselecteerd die aan de slag gaan met de aanpak van Vital Zone.

Het Vital Zone Instituut helpt de coalitie waar nodig om van willen naar (nog beter) doen te komen en verbindt organisaties uit overheid, zorg en industrie. Zie voor meer informatie www.vitalzone.eu

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen