brievenbus

Winnovatie Het Waterschapshuis 22-02-2021
33 keer bekeken 2 reacties

Om te voorkomen dat het rooster vervuild wordt deze in het geheel dicht gemaakt (figuur 1). Aan de onderzijde wordt een opening gemaakt, een soort van brievenbusopening, met een hoogte zodanig dat een persoon er niet onder door kan kruipen. Deze hoogte bedraagt ca 13 cm. Hoogte hoofd van een kind.

Aandachtspunt is dat de opening groot genoeg is om het water af te voeren. Aangenomen is dat het oppervlak gelijk moet zijn aan het oppervlak van het doorstroomprofiel van de duiker. Bij een kleine duiker met een diameter van Ø 300 /400 mm is de breedte van 0,7 m -1,0 m voldoende. Bij grotere diameters/kokers kan dit echter behoorlijk breed worden. Bij een diameter van Ø 800 mm bedraagt de breedte ca 3,5-4 m. Dat wordt minder praktisch. Overigens kan het mogelijk wat smaller maar dat is afhankelijk van de hoogte van de brievenbus ten opzichtte van de buis en de waterstanden ie kunnen optreden.

Wordt de diameter te groot dan kan het gesloten deel ook als een hekwerk worden uitgevoerd (figuur 2). Als de afvoercapaciteit van de brievenbus, de opening onder het rooster, te klein is kan doordat het water hoger komt, het water via het rooster stromen. Doordat het water meestal onder het rooster doorstroomt raakt het slechts incidenteel vervuilt.

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 3

26-07-22 om 16:47

Mieke Gordijn

Beste Erik,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is.

Jouw idee ‘Brievenbus’ behoort helaas niet tot deze top drie, omdat het op zichzelf staand onvoldoende mogelijkheden biedt. Wel vinden wij jouw idee voldoende interessant om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in combinatie met de andere ideeën. Aangezien we jouw idee daarin willen meenemen,  nu aan jou de vraag:

‘Heb je zin om mee te helpen aan jouw oplossing voor duikers?’

We maken graag ruimte en tijd voor jouw creativiteit, maar het is geen verplichting. Stuur dus vooral een bericht als je betrokken wil worden bij de verdere uitwerking, en ook als je vragen aan ons hebt of aanvullingen voor jouw idee.

We willen je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet! 

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duiker

7 apr. 2021 om 11.41

Archiveerder 3

26-07-22 om 16:47

Fons Hermsen

Beste Erik, duidelijk verhaal. Bedankt voor je idee

23 feb. 2021 om 09.22

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen