Blok Buis

Winnovatie Het Waterschapshuis 05-03-2021
193 keer bekeken 2 reacties

Heel eenvoudig. Een rode 'balk' door het midden. 

Ten eerste nodigt dit niet uit voor kinderen om erin te kruipen omdat de ruimte nu erg smal is en je jezelf als het ware moet 'dubbelvouwen'.

Ten tweede kan de waterflow ongehinderd doorstromen.

Ten derde, bij toevoegingen/bevestiging van een dwarsbalk in het midden van de duiker moet je ook nog eens jezelf eroverheen manoeuvreren of eronderdoor kruipen door het vieze water (als je überhaupt al in de buis kan).

(Verreweg lijkt het op een oog met een rode pupil, zo kunnen de kleinste kinderen 'bang' worden gemaakt dmv. een verhaal :) )

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 3

26-07-22 om 15:39

Mieke Gordijn

Beste Dennis,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek of duiker, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 12.12

Archiveerder 3

26-07-22 om 15:39

Megan Hordijk

Super idee

5 mrt. 2021 om 12.37

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen