Krooshek alternatief

Winnovatie Het Waterschapshuis 08-02-2021
33 keer bekeken 3 reacties

Kroos hek in de vorm van duiker maken en binnen in plaatsen vaker gedaan.

Werkt perfect montage is makkelijk en snel. en het ziet er natuurlijker uit als zo'n groot stalen hek voor de put. Met een draadstang zet je hem zelf klem in de put zodat je niet hoeft te boren

3  reacties

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:46

Mieke Gordijn

Beste Maarten,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek of duiker, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 14.20

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:46

Maarten Woort

Hey Eric,

Spijl afstand zou ik hart op hart 80 mm doen. en een vrije doorstroom is altijd moeilijk te ondervinden, maar je kan meschien iets bedenken met een hdpe buis (een soort drijver) voor de uitstroom bak of duiker heb het een x gedaan op stromend water, zodat altijd wier en afval naar 1 plek werd toe gewerkt door de stroom.

10 feb. 2021 om 14.14

Archiveerder 3

27-07-22 om 9:46

Eric Schoenmakers

Beste Maarten,

Bedankt voor het indienen van je idee, heb nog wel de vraag wat jouw zienswijze is op spijlafstand en hoe je de vrije doorstroom van water kan garanderen

10 feb. 2021 om 13.47

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen