Krooshek op maat en waarschuwen voor het gevaar middels communicatiemiddelen

Winnovatie Het Waterschapshuis 16-02-2021
26 keer bekeken 2 reacties

Geachte heer, mevrouw, Via Linkedin heb ik de oproep gelezen om ‘mee te denken over veilige duikers’ en de oplossing die al was aangedragen. Bij dezen wil ik eveneens waarschuwen voor ‘duikers boven de grond zonder krooshekken’...

Omdat ik op basis van voorkennis weet dat ‘kinderen en jongvolwassenen’ er wel degelijk in gaan kruipen.Een dergelijk verhaal heb ik gehoord. Dat is gevaarlijk. Middels mijn kennis over communicatie- en informatiewetenschappen, zou ik daarom voor willen stellen om ‘een waarschuwingsbord’ bij de ‘open duikers’ te plaatsen ter waarschuwing. Ik heb ook nog met een gepensioneerd medewerker van een ingenieursbureau hier thuis over gesproken en deze voegde er ook nog aan toe dat ‘open duikers’ een plaats van ‘het dumpen van afval’ kunnen worden. Ook staan er al waarschuwingsborden bij ‘onbewaakte spoorwegovergangen’ en daar vinden nog regelmatig ongelukken plaats ondanks de waarschuwing. Uit eigen ervaring weet ik dat er bij de spoorwegovergang van Geldrop wel een waarschuwingsbord staat dat ‘mensen persoonlijk aanspreekt met een confronterende boodschap’. Na nog verder elaboreren over dit vraagstuk en zoeken naar informatie over duikers online, ben ik op het volgende idee gekomen: het plaatsen van ‘duikers op maat’, dus niet een heel hek eromheen, maar een krooshek op maat in de buis. Op de afbeelding is hiervan een voorbeeld te zien en Morselt Watertechniek BV biedt deze oplossing ook al aan. Met een zoekopdracht online via Google naar Krooshekken en de gevonden bron zoals Morselt Watertechniek BV, ben ik dan uiteindelijk op dit idee gekomen en dat zou ik willen voorstellen. 

Met vriendelijke groet,

Rosalie van Berkel B PA, MSc. 

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 3

26-07-22 om 17:58

Mieke Gordijn

Beste Rosalie,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 14.49

Archiveerder 3

26-07-22 om 17:58

Marc Heijmans

Beste Rosalie,

 

Dank je voor je inbreng. we gaan ermee aan de slag, mochten de andere nog vragen hebben dan zie je ze wel verschijnen.

gr Marc

16 feb. 2021 om 15.00

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen