De watertralies

19-02-2021
42 keer bekeken 2 reacties

Het idee is vrij simpel. Momenteel zijn de buizen van de duikers verticaal geplaatst, maar wellicht is horizontaal handiger. Hierdoor is de kans kleiner dat afval blijft haken achter de buizen.

Met name wanneer het waterniveau dusdanig is, dat het zich op een hoogte bevindt tussen de buizen in. Dan kan het afval zonder enig probleem doorstromen. Je kan ook overwegen om in het midden extra ruimte te laten, om te zorgen dat de waterstand niet van belang is. Ik heb (amateuristisch) geprobeerd een tekening te maken, zodat duidelijk is wat ik bedoel. 

Dit kan, net als de klassieke hekken, op alle vormen en maten geplaatst worden. Wellicht is het een té simplistische oplossing. Eenvoud hoeft echter niet altijd negatief te zijn! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Afbeeldingen

26-07-22 om 16:56

Mieke Gordijn

Beste Arnout,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

Een krooshek met horizontale spijlen, eventueel in combinatie met een andere vorm, is wel een goed idee voor de waterdoorstroming, alleen is het qua onderhoud wat onhandiger. Toch zijn we wel heel blij met jouw idee, mogelijk kunnen we dit in de toekomst nog gebruiken voor het oplossen van een ander probleem.

We willen je dan ook van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 16.33

26-07-22 om 16:56

Fons Hermsen

Beste Arnout, bedankt voor je idee. Het is helemaal helder.

En trouwens, eenvoud is de ultieme vorm van perfectie :)

22 feb. 2021 om 07.41

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen