#kroosthack

05-03-2021
184 keer bekeken 5 reacties

Door middel van het plaatsen van schotten (duurzaam materiaal), wordt het kroos en afval voor de duiker al opgevangen. Dit voorkomt de verstopping bij het krooshek. 

Daarnaast is er een optie om een drijfbalk/ketting vast te maken, zodat hier ook kroos en afval wordt opgevangen. Dit zou bijv. bij de grotere duikers als optie erbij kunnen worden gebruikt.

Mocht de watergang droogstaan, zouden kinderen hier mee kunnen spelen (bijv. verstoppertje). Voor schoolkinderen uit de buurt, kan een educatief programma worden opgezet waarbij kinderen maandelijks de watergangen inspecteren. Met schepnetjes kan les worden gegeven over de aquatische ecologie en kan tegelijkertijd, kroos en afval worden verwijderd. 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

26-07-22 om 15:42

Mieke Gordijn

Graag gedaan Jan.
En leuk dat je zo enthousiast bent!

7 apr. 2021 om 16.43

26-07-22 om 15:42

Mieke Gordijn

Beste Jan,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek of duiker, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 12.15

26-07-22 om 15:43

Jan Dijkwel

Dag Mieke, dank voor je reactie. Helaas niet in de top 3! Mocht er een nieuwe uitvraag zijn, dan hoor ik het graag! Mvg, Jan Dijkwel

7 apr. 2021 om 12.40

26-07-22 om 15:43

Paul van Dam

Hoe zie je het risico voor kinderen afnemen als je ze juist voor verstoppertje wil uitnodigen bij de schotten?

8 mrt. 2021 om 16.24

26-07-22 om 15:43

Jan Dijkwel

Hoi Paul,

Wanneer de sloot droogstaat kunnen de kinderen spelen. Omdat het krooshek dan nog aanwezig is, kunnen ze zich niet verstoppen in de duiker zelf. Daarmee wordt het risico niet anders dan het in huidige situatie is.

De schotten zorgen bij watervoerende situaties voor andere stroming en stimuleren ophoging van kroos en afval bij de zijkanten van de watergang. Dit voorkomt de ophoping direct voor de duiker.

9 mrt. 2021 om 13.52

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen