Geen Water

Winnovatie Het Waterschapshuis 22-09-2021
23 keer bekeken 0 reacties

BESCHRIJVING

Geef een korte en duidelijke beschrijving.

Alleen maar omdat we het altijd zo gedaan hebben? Als we nu eens 297500000m3 drinkwater per jaar kunnen besparen. Als we nu eens NUL vervuiling uit toiletwater (Fosfaten, Nitraten, medicijnresten...) meer op ons oppervlaktewater kunnen lozen. Als we nu eens miljarden euro's kunnen besparen op kosten voor gemeentelijke riolen, transportriolen, rwzi's, pompen, ontwatering slib...... Dat kan eigenlijk best eenvoudig: Vacuumtoiletten ZONDER water.....


Geef onder punt 1 t/m 6 duidelijk aan wat de toegevoegde waarde is van jouw inzending. Bekijk de criteria waarop de jury van de Waterinnovatieprijs de inzendingen toetst.


Beschrijf kort voor welk probleem of voor welke uitdaging jouw project een oplossing biedt en op welke manier.

Gigantische besparing op drinkwatergebruik, geen oppervlaktewatervervuiling meer uit rwzi's (toiletwater) geleidelijke invoering, grote kostenbesparingen bij huidige transport en behandeling afvalwater


Is jouw inzending vernieuwend en origineel ten opzichte van het bestaande aanbod? Steek jij jouw nek uit? Is er sprake van doorontwikkeling en vasthoudendheid? 

Is eigenlijk te gek voor woorden, maar niemand durft een probleem bij de bron aan te pakken. Vernieuwend in eenvoud


Is jouw inzending kostenefficiënt en levert het een concrete besparing op? Heb je eventueel een business case?

Concrete besparingen bij (transport)riolen, waterverbruik, rwzi's, daarintegen investeren in waterloze toiletten en decentrale granulatie. Verder zijn inkomsten uit het granulaat (fosfaten) mogelijk. Geschatte besparing in Euro's, per huishouden €150,- per jaar. In totaal voor Nederland: +-€750.000.000 per jaar


In hoeverre draagt de innovatie bij aan een duurzamer Nederland? Is de innovatie duurzaam, toekomstgericht en milieuvriendelijk? In hoeverre wordt de CO2-footprint van de innovatie klein gehouden?

Duurzaamheid is evident: drinkwaterbesparing, minder vervuiling, minder rioolpijpen, minder rwzi's


Is jouw inzending een goed voorbeeld van succesvolle samenwerking? Ben jij in gezamenlijkheid tot dit resultaat gekomen? In hoeverre is samengewerkt met partners en is gebruikgemaakt van participatie? 

Dit idee is zonder samenwerking tot stand gekomen. Wel is het voor innovatie-onderzoek aangemeld bij WBL en WL


Upload minimaal 2 foto's van jouw inzending. Deze worden gebruikt voor publicatiedoeleinden over de Waterinnovatieprijs.


Vul hier de naam of namen in van de inzenders van het idee. Deze zal vermeld worden bij het idee. 

Paul de Lange

Afbeeldingen

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen