Systeem ZOET - de flexibele opzet voor waterkwaliteitsverbetering en schone energie(ZOET: Zuiverend

Winnovatie Het Waterschapshuis 20-06-2021
200 keer bekeken 1 reacties

Waterkwaliteitsverbetering en schone energie met Systeem ZOET ZOET (Zuiverend, Opwarmend, Ecologieverbeterend, TEOpasbaar) koppelt thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) met een helofytenfilter die voor een natuurlijke zuivering van het oppervlaktewater zorgt.

Hierbij wordt een helofytenfilter voorgeschakeld aan een TEO-installatie en zorgt de TEO voor de doorstroming van het helofytenfilter. Dit is een win-win situatie waarbij het helofytenfilter de waterkwaliteit verbeterd door fosfaat te verwijderen en tegelijk zorgt voor de verhoging van het rendement (en bescherming) van de TEO-installatie. Hierbij is het ZOET concept flexibel inpasbaar zowel in een landelijk als stedelijk gebied, waardoor deze breed toepasbaar is, want onze toekomst roept flexibiliteit en duurzaamheid!

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

1  reacties

Archiveerder 3

29-07-22 om 13:12

Bart Bergmans

Beste Kerusha,

Allereerst dank voor het indienen van jouw idee!

De challenge is nu gesloten. Er zijn in totaal 16 ideeën ingediend. In de komende weken zal de jury alle ideeën zorgvuldig beoordelen, aan de hand van de criteria die te vinden zijn in de challenge-beschrijving. 

Op dinsdag 6 juli worden de prijswinnaars bekend gemaakt. We willen op diezelfde middag graag bij de drie prijswinnaars langs gaan om de prijzen te overhandigen. Daarom vragen we je om de middag van 6 juli alvast vrij te houden.

Met hartelijke groeten,

Bart Bergmans

challenge manager

24 jun. 2021 om 10.09

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen