Amerikaanse Rivierkreeft verslaan met natuurlijke vijanden

11-01-2021
325 keer bekeken 1 reacties

Inheemse soorten beginnen na een aantal jaar de Amerikaanse Rivierkreeft te zien als voedsel. Hierdoor krijgt de Amerikaanse Rivierkreeft steeds meer natuurlijke vijanden.

Enkele natuurlijke vijanden zijn de Grote Zilverreiger en roofvissen waaronder de Baars. Door het gebied geschikt te maken voor deze soorten zullen er meer van deze soorten komen die op de Amerikaanse Rivierkreeft jagen.

De Grote Zilverreiger komt al in Zuid-Holland voor en dit zullen er steeds meer worden. De Baars zit nu vooral in de grote wateren van Zuid-Holland. Door stuwen en gemalen vispasseerbaar te maken met behulp van een vislift, de waterkwaliteit te verbeteren, vooral op gebied van zicht door de hoeveelheid nutriënten in het oppervlaktewater te reduceren met behulp van een helofytenfilter en waterplanten aan te brengen om het slib op de bodem vast te leggen, en Baarzen uit te zetten. Zullen de er steeds meer baarzen en andere roofvissen in de watergangen komen.

Deze oplossing heeft als voordeel dat het diervriendelijk is en dat er geen bijvangst is. Het nadeel is dat dit wel een dure oplossing is.

02-08-22 om 11:43

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas moeten we je meedelen dat de jury jouw idee niet meeneemt naar de volgende beoordelingsronde. Er waren erg veel goede inzendingen en andere mensen hadden het idee verder uitgewerkt met tekeningen en afbeeldingen. Hierdoor heeft de jury de beslissing genomen om jouw idee te laten afvallen. 

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek! 

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.24

 

Cookie-instellingen