Natuurlijk evenwicht

Winnovatie Het Waterschapshuis 02-12-2020
20 keer bekeken 2 reacties

Het klinkt misschien een beetje simpel. Maar ik verwacht dat de overlast elk jaar minder gaat worden. De natuurlijke vijanden moeten alleen de kreeften nog ‘herkennen’ als voedsel. Vogels zoals de fuut zie ik namelijk steeds vaker met een kreeft in hun snavel.

Mijn verwachting is dus dat de natuur er zelf op gaat inspelen. Het klinkt misschien een beetje zweverig maar ik verwacht dat het bij deze soort wel gaat lukken. Om dit proces te versnellen kan er gekeken worden naar de natuurlijke vijanden van de kreeft in Amerika. Dit is niet de meest snelste manier maar wel het minst kostbaar. Het probleem van mechanische vallen o.i.d. zal dit tot in eeuwigheid moeten doorgaan. We kunnen denk ik niet meer af van deze kreeften we moeten er mee leren leven en zorgen dat er een natuurlijke manier komt als oplossing. Veel succes met de bestrijding van deze beesten

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 15:40

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.38

Archiveerder 1

02-08-22 om 15:41

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas moeten we je meedelen dat de jury jouw idee niet meeneemt naar de volgende beoordelingsronde. Er waren erg veel goede inzendingen en andere mensen hadden het idee verder uitgewerkt met tekeningen en afbeeldingen. Hierdoor heeft de jury de beslissing genomen om jouw idee te laten afvallen. 

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek! 

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.26

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen