Fuiken en fijnmazige cubs

Winnovatie Het Waterschapshuis 04-12-2020
19 keer bekeken 2 reacties

Een nieuw idee is het niet , maar het eerste wat ik zou voorstellen is sterke fuiken, ondanks dat het bijvangst van paling en witvis geeft, witvis heeft een een grote kans heeft om te overleven, en paling sowieso.

Zeker wanneer ze om de dag geleegd worden zie ik dit als de meest effectieve vangstmethode.

Een 2e vangstmethode welke ik zou inzetten zijn cubben gevuld met vis waardoor de kreeften net als krabben er in kruipen. Hoe fijnmaziger hoe groter de kans dat je de grote maar dan ook zeker de kleine kreeften gaat vangen. Ben in het verleden vaak met een beroepsvisser meegewerkt en deze 2 manieren vangen. Tevens is ook bekend dat snoekbaarzen ze ook eten, maar die zullen waarschijnlijk eerst de kleine vis pakken alvorens ze overschakelen op kreeft. Ik hoop dat u hier iets mee kunt. Ik denk dat de hoeveelheid vangsttuig met evt onbedoelde bijvangst een korte pijn geven , geen aanpak van kreeftenvangst geeft lange pijn. 

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:10

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.33

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:10

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas moeten we je meedelen dat de jury jouw idee niet meeneemt naar de volgende beoordelingsronde. Er waren erg veel goede inzendingen en andere mensen hadden het idee verder uitgewerkt met tekeningen en afbeeldingen. Hierdoor heeft de jury de beslissing genomen om jouw idee te laten afvallen. 

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek! 

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.29

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen