Elke dag kreeft eten

02-12-2020
29 keer bekeken 2 reacties

In 2019 heb ik mijn zoon van 6 mee laten doen aan een kreeften telling in het Westland. Elke ochtend de fuik vol deed mij besluiten een kleine eenvoudige fuik aan te schaffen en sindsdien vist mijn zoon iedere dag op kreeft.

Resultaat is iedere dag een stuk of 4 kreeften die uiteindelijk aan het eind van de week in de pan belanden. Het idee: geef vergunningen uit voor de vangst. Op die manier kan je het reguleren naar aantallen fuiken en plekken waar het wel/niet mag .
Inzetten van natuurlijke vijanden heeft niet veel zin aangezien bijvoorbeeld de fuut ze volop eet maar ook vis eet en je dan daar weer een probleem krijgt. Het vissen met een fuik geeft, zo weet ik inmiddels uit ervaring bijna geen bijvangst zolang je zonder aas vist. Dus daar zou je in je vergunnings voorwaarden rekening mee kunnen houden.

Afbeeldingen

02-08-22 om 13:04

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.39

 

02-08-22 om 13:04

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Je inzending was voldoende uitgewerkt om inhoudelijk te beoordelen. Echter we zijn met deze challenge specifiek op zoek naar een (technisch) vangtuig om invasieve uitheemse rivierkreeften te vangen. Hiervoor hebben we veel uitgewerkte ideeën ontvangen en deze gaan door naar de volgende ronde. Jouw idee valt dus helaas af.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 16.34

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen