goedkope en duurzame kreeftenvallen plaatsen zonder onderhoud/arbeid

Winnovatie Het Waterschapshuis 02-12-2020
28 keer bekeken 2 reacties

Ik woon aan de rand van de Zoeterwoudse polder en voor ons huis is een slootje. Ook daar zijn kreeften. Met m'n zoontje wilde ik een jaar of 3 terug eens kijken hoe we toch die kreeften makkelijk konden vangen ipv een schepnetje.

Van een eenvoudig opklapmandje maakte ik met een halve colafles en kippengaas een kooi. Deze ligt bij ons voor in de sloot. En al vrij snel zaten de eerste kreeften (groot en klein) erin. Voorheen haalden we ze er nog uit, maar nu ligt ie al tijden in de sloot. Af en toe kijk ik even, zelfs in het voorjaar en najaar zitten ze erin. Voedsel in de kooi is niet nodig. Een kreeft kan er niet uit kruipen als ie eenmaal in de kooi is en gaat na een aantal dagen  vanzelf dood; en dient dan vervolgens als voedsel/aas voor een volgende kreeft. Zo ruimen ze elkaar op. Als ik zo'n eenvoudige val kan maken dan moet deze goedkoop en in grote aantallen te maken/verkrijgen zijn. En deze vervolgens in uitzetten in sloten en vijvers. 1 keer plaatsen op de bodem (verzwaren; doe ik met een baksteen) en verder onderhoud is niet meer nodig. wellicht 1 keer per jaar checken of die nog op z'n plek ligt, that's all. Een duurzame en goedkope oplossing.

Afbeeldingen

2  reacties

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:45

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Bedankt voor het inzenden van je idee! Volgende week - 12 januari - sluit de challenge en start het beoordelingsproces van de jury. Wie er in de jury zit kun je op de website zien. Natuurlijk gunnen we je de hoofdprijs van €1000,-. En hopen we dat de jury jouw idee kiest als het beste idee. Je zou de jury kunnen helpen door nog een keer goed naar je idee te kijken. Is jouw idee duidelijk genoeg uitgewerkt voor de jury om te begrijpen? Misschien kun je nog een tekening of foto bijvoegen? Als je vindt dat je idee duidelijk genoeg is, dan hopen we dat je de hoofdprijs wint.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

4 jan. 2021 om 09.40

 

Archiveerder 1

02-08-22 om 13:45

Bart Bergmans

Beste kreeftencreatieveling,

Nogmaals hartelijk bedankt voor je deelname aan de challenge van het hoogheemraadschap van Delfland. Helaas is je idee in de tweede beoordelingsronde afgevallen. Hoewel het idee voldoende was uitgewerkt, heeft de jury beoordeeld dat andere ideeën beter voldoen aan de vooraf gestelde criteria.

Omdat we alle ideeën tóch een plek willen geven, komt je idee - samen met alle andere ingediende ideeën - geanonimiseerd in het inspiratieboek dat we maken naar aanleiding van deze challenge. Dit boek is klaar op de dag van de prijsuitreiking, dus op 12 februari 2021. Uiteraard krijg je van ons een exemplaar van dit boek!

Wellicht kunnen we je idee in een ander stadium nog gebruiken of het door andere organisaties worden benut. In dat verband willen we je ook nadrukkelijk wijzen op het vervolg van deze ideeën-wedstrijd zoals dit vanaf februari vanuit Delfland gaat lopen. Ideeën die nu zijn ingediend, maar ook nieuwe ideeën, kunnen daarin verder worden uitgewerkt met als uiteindelijk doel om tot een aantal werkzame prototypes te komen. Je zult over dit vervolgtraject binnen enkele weken nog een mail met verdere informatie ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Roger en Bart

Challenge managers

26 jan. 2021 om 17.01

 

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen