Symposium Artificial Intelligence

03-08-2023
308 keer bekeken 0 reacties

AI (Artificial Intelligence) wordt steeds toegankelijker en meer opgenomen in allerlei toepassingen.

Een voorbeeld dat nu veel in de belangstelling staat is ChatGPT. ChatGPT is een AI-chatbot waarmee iedereen een gesprek kan voeren en die verbluffend goede antwoorden kan geven op je vragen, maar ook onzinnige of foute antwoorden kan geven.

29 juni hielden we een symposium met vier sprekers over AI. Gert van der Kooij (directeur O&A) opende de middag met een toelichting over het belang van digitalisering en de mogelijkheden van AI voor Waternet, AGV en de Nederlandse waterschappen. Gastspreker Eline de Jong van Universiteit van Amsterdam vertelde waarom AI gezien wordt als een “systeemtechnologie” en over de opgaven waar we als overheid voor staan met AI. Vervolgens legde Alex van der Helm (Datalab) de AI toepassingen uit die we nu al live hebben draaien bij Waternet, zoals op de rwzi Amsterdam West. Ten slotte ging Aviel Ossi (IT/OT architect) in op ethische vragen bij het toepassen van AI binnen Waternet.   

In de zaal waren verschillende kunstwerken ten toon gesteld. De kunstwerken waren allemaal interpretaties van de watercyclus geïnspireerd op grote kunstenaars als Dali, Van Gogh en Escher en gegenereerd door AI (Midjourney en ChatGPT). Een mooie opkomst van zo’n 65 collega’s in de zaal en online heeft de discussie over de kansen en de aandachtspunten voor toepassing van AI binnen Waternet een nieuwe impuls gegeven die nu voortgezet kan worden.

1M.C. Escher - Stromend Ecosysteem - Flowing Ecosystem

2 Vincent van Gogh - Aqua Symfonie - Aqua Symphony

 

 

Afbeeldingen

0  reacties

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen