Winnovatie podcast is live!

Nieuwsitem

De Winnovatie Podcast van Het Waterschapshuis is live! Innovatiemakelaar Martijn van Berkel van Het Waterschapshuis en samenwerkingsadviseur Freek van Berkel van CommonEye gaan met eigenzinnige innovatoren de breedte en de diepte in. Hun doel: de interessante gesprekken die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden uit de vergaderkamers trekken, frisdenkers een podium geven en de denkruimte van luisteraars oprekken. In de eerste aflevering is te gast: Jeroen Waanders van waterschap Drenst Overijsselse Delta.

 

De Winnovatiepodcast geeft luisteraars een (auditief) kijkje in de keuken van verschillende waterorganisaties én in de hoofden van typische frisdenkers. Freek: "Wij spreken mensen die verstand hebben van innovatieprocessen en waterprofessionals met een flinke dosis innovatiedrift. Soms gaat het over hele concrete innovaties, de andere keer weer over abstracte ideeën voor de toekomst. Het voornaamste is dat we het gesprek openen en van elkaar te leren. En wat ik zelf merk: van goede gesprekken krijg je zin om anders te gaan denken en doen."

 

Inspiratie

Dat samen leren en winnend innoveren juist nu zo belangrijk is, komt volgens Het Waterschapshuis doordat waterschappen en drinkwaterbedrijven voor grote uitdagingen staan. Bijvoorbeeld de klimaatverandering, de energietransitie en de digitale transformatie. Martijn: “Om samen te werken aan oplossingen, vinden de waterorganisaties elkaar op het nieuwe en gezamenlijke platform Winnovatie.ws. Hier werken ze samen aan challenges en ze publiceren innovaties op Winnovaties.nl. Vanuit Winnovatie is nu ook de Winnovatiepodcast ontstaan."

 

Omdenken en barrières slechten

De Winnovatiepodcast komt eens per twee weken uit. In de allereerste podcast op 23 november schudt Jeroen Waanders, innovatiemanager bijwaterschap Drents Overijsselse Delta iedereen wakker: “Over 15 jaar heeft ons waterschap door de vergrijzing de helft minder FTE's in dienst. We moeten dus kijken welk werk door mensen gedaan moet worden en welk werk anders geregeld kan worden. Het waterschap van nu bestaat straks niet meer.” Verder vertelt Waanders welke barrières hij als innovator te slechten heeft. En dat je vooral ook moet weten wanneer je moet stoppen met een innovatie. “Dat is net zo belangrijk als ergens aan beginnen.”

 

  Jeroen Waanders, innovatiemanager bij waterschap Drents Overijsselse Delta

 

Aan tafel met

Andere gasten zijn onder andere Marco Derksen als CEO van Upstream, Koen Klokgieters als auteur van het boek Innovatieparadoxen, Martin Kuipers als Secretaris Directeur van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Ferdinand Kiestra als innovator bij Aa en Maas en de Energie- en Grondstoffenfabrieken en Judith Hoogeboom, innovatiestrateeg bij Van Waarde.

 

Over de makers

Martijn van Berkel werkt behalve voor Het Waterschapshuis al tien jaar bij waterschap Aa en Maas. Freek van Berkel (geen familie) en hij organiseren vanuit Het Waterschapshuis onder andere hackatons en snelkookpansessies die bijdragen aan innovatie in de watersector.

  

 Coronaproof podcast opname 

 

Luisteren en zelf meedoen!

Je kunt de Winnovatie Podcast hier luisteren, maar je vindt de podcast ook op Spotify en andere kanalen. Zou je specifieke sprekers willen horen, of wil je zelf te gast zijn? Neem dan contact op met Martijn, via m.vanberkel@hetwaterschapshuis.nl.

 

Gepubliceerd

23-11-2020

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling