Winnovatie Podcast 3: Visionairs van de EFGF

Nieuwsitem

De nieuwe Podcast Winnovatie is live! In deze aflevering kruipen we in het spreekwoordelijke kraaiennest van Ferdinand Kiestra, innovator bij waterschap Aa en Maas en Judith Hogenboom, innovatiestrateeg bij Van Waarde. Beiden stonden ruim tien jaar terug als frisdenkers vanuit WaterWegen aan de wieg van de Energie en Grondstoffenfabriek.

Nog steeds innovatief

Meer waarde uit afvalwater halen was destijds het doel en ze zijn trots op de ontwikkelingen die nog steeds doorgaan. “Eerst ging het puur om energie”, vertellen ze. “Inmiddels gaat het ook over stikstof, fosfaat en grondstoffen voor bioplastics. Het EFGF Platform De Blauwe Revolutie wil zelfs nóg verder kijken. Metingen in afvalwater kunnen helpen om Covid op te sporen, dan kunnen we vast nog veel meer doen met data.”

Luizen in de pels

Ferdinand en Judith leerden elkaar kennen toen Judith ook nog bij Aa en Maas werkte en ze deden allebei mee aan WaterWegen. WaterWegen werd in 2007 opgericht door de Unie van Waterschappen. Daarbij vormden 50 jonge honden van alle waterschappen  een club van 50 frisdenkers die de luis in de pels van waterschappen wilden zijn om ervoor te zorgen dat waterschappen volop midden in de maatschappij zouden staan.  Zij kwamen met vernieuwende ideeën waaronder de EFGF. De grote vraag die zij wilden beantwoorden: wat voor waarde kunnen we uit afvalwater halen? Zo ontstond eerst de Energiefabriek, die later de Energie- en Grondstoffenfabrieken werden.

Beluister de podcast hier!

Gepubliceerd

15-01-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling