Waterinnovatieprijs verloopt via Winnovatie!

Nieuwsitem

Begin december vindt het Waterinnovatiefestival weer plaats. Natuurlijk wordt dan ook de Waterinnovatieprijs uitgereikt. Dit jaar zijn er nieuwe categorieën gekozen die recht doen aan de grote maatschappelijke opgaven waar de waterschappen voor staan. En: dit jaar verloopt het inzenden van innovaties en het stemmen op de inzendingen voor het eerst hier, via Winnovatie.nl.

 

Het Waterinnovatiefestival van de Unie van Waterschappen is voor innovatoren hét event van het jaar. In 2019 waren we vanuit het Waterschapshuis als medeorganisator betrokken en stond het festival in het teken van de digitale transformatie. Die samenwerking smaakte naar meer en daarom blijven we het festival samen organiseren.


Centrale thema van het festival: toekomstscenario’s

Centraal tijdens het Waterinnovatieval van 2021 staan de toekomstscenario’s.

Dat is niet voor niets, want grote maatschappelijke opgaven zoals klimaatverandering, zeespiegelstijging, de woningbouwopgave, digitalisering en vergrijzing hebben grote invloed op het waterschapswerk. Hoe spelen we hier samen innovatief op in? Hoe komen we tot onze toekomstscenario’s? Mis het festival niet, want interactieve workshops helpen je om met scenario-denken aan de slag te gaan, dit verder te brengen en elkaar te inspireren.

Nieuwe categorieën Waterinnovatieprijs
Elk jaar weer spannend: welke innovaties zijn de winnaars in de verschillende categorieën? De traditionele categorieën van de Waterinnovatieprijs zijn gebaseerd op de kerntaken: Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Dit jaar kiezen we vier andere categorieën. Zo doen we meer recht aan de integrale oplossingen die nodig zijn voor de toekomst.

 

  1. Aanpassen aan weersextremen: Innovaties die bijdragen aan het versneld klimaatadaptatief- en robuust maken van Nederland.
  2. Klimaatneutraliteit Innovaties die de waterschappen helpen hun footprint te verkleinen. Circulaire en energiebesparende innovaties.
  3. Gezond water en een gezonde bodem: Innovaties die de waterkwaliteit, bodemkwaliteit en biodiversiteit bevorderen.
  4. Waterschap van de toekomst: Innovaties die bijdragen aan de ontwikkeling van waterschappen naar nóg toekomstgerichtere overheden. Dit kunnen innovaties zijn op het gebied van digitalisering, open overheid, personeelsbeleid en rol als maatschappelijke omgevingspartner. 

 


Inzenden via Winnovatie.nl

Wat ook nieuw is, is dat de inzending van innovaties en het stemmen erop verloopt via Winnovatie.nl. Inmiddels zijn alle waterschappen aangesloten op het besloten platform Winnovatie waar Winnovatie.nl uit voortkomt. Dit betekent dat alle waterschappen hier (en op de openbare site Winnovatie.nl) innovaties in de innovatie-etalage kunnen plaatsen en challenges kunnen starten. Omdat het Winnovatieplatform bij uitstrek een tool is voor ‘samen winnend innoveren’ is het een logische stap om de Waterinnovatieprijs via dit centrale platform te laten verlopen. De inzendingen worden door de jury beoordeeld op innovativiteit, toepasbaarheid, kostenbesparing, circulariteit en energiebesparing en omgevingsgerichtheid.

 
Vervolg

Binnenkort wordt bekend wanneer het festival precies plaats vindt en wanneer het inzendtraject voor de Waterinnovatieprijs start. Bedenk in de tussentijd vast welke innovaties jouw waterschap heeft in de nieuwe categorieën!

 

Gepubliceerd

21-05-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling