Scholieren denken mee met Delfland - via Winnovatie!

Nieuwsitem

Hoe voorkomen we schade aan oevers door rivierkreeften? Deze vraag beantwoordden vier klassen van het MARIS college in Den Haag. De scholieren startten met een literatuurstudie en onderzoeksopdrachten. De ideeën die zij bedenken om graafschade tegen te gaan plaatsen zij op Winnovatie, waarna die beoordeeld worden door een jury.

Peter Jol van is bij Delfland projectleider mitigerende maatregelen rivierkreeften. Hij vertelt: "De challenge die de scholieren aangaan valt bij het MARIS college onder het vak Onderzoek & Ontwerpen. Voor de challenge zijn vier klassen uit het tweede jaar ingedeeld in groepjes van vier. In mei begonnen ze met de literatuurstudie, waarna twee oriëntatie-opdrachten volgden over het graafgedrag van de kreeften en de bouw van oevertypen. Ook trokken ze het veld in om het probleem in kaart te brengen. Dit deden ze met behulp van de app 'Snapp de Exoot'."

Val elke groep een oplossing

Met de informatie die de leerlingen ophalen en de brainstormsessie die zij houden komen ze met ideeën die Delfland kunnen helpen bij het tegengaan van graafschade door rivierkreeften aan de oevers. Elk groepje plaatst een uitgewerkt idee op Winnovatie. Zo kunnen alle deelnemers op elkaars ideeën reageren en deze verder helpen. Verschillende experts van Delfland zijn betrokken om online feedback te geven en mee te denken. Half juni volgt de beoordelingsronde door de Delflandse jury. Daarna kunnen de scholieren hun ideeën waar nodig verder uitwerken en testen. De kennis zal na afloop van het project worden verwerkt in openbaar beschikbare kennisdocumenten.

Blij met frisse blik van scholieren

Jol: "Deze challenge is ontstaan naar aanleiding van de rivierkreeften-challenge die gericht was op het ontwikkelen van vangtuigen. Het MARIS college heeft ons gevraagd dit project samen op te zetten. Die uitnodiging hebben wij aangenomen, want een samenwerking met het onderwijs biedt nieuwe kansen, een frisse blik op de problematiek en een mogelijkheid om de scholieren mee te nemen in de waterschapswereld."

Gepubliceerd

17-06-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling