Kreeftenchallenge: laatste week om kans te maken op 1000 euro!

Nieuwsitem

In 2021 wil het hoogheemraadschap van Delfland het aantal Amerikaanse rivierkreeften in onze wateren actief gaan terugdringen. Dit doen we omdat deze exoten de oevers en kades beschadigen door tunnels te graven. Bovendien knippen ze met hun scharen waterplanten af, eten ze visseneitjes, kleine waterdieren en zorgt hun graafgedrag voor troebel en zuurstofloos water. Zo tasten ze dus ook de waterkwaliteit en biodiversiteit aan. Om de balans te herstellen gaan we een proef doen met het wegvangen van de kreeften op een aantal plekken in ons gebied waar we hebben geconstateerd dat er veel kreeften zitten.

 

Hoe kun jij Delfland helpen?

We zijn op zoek naar een vangtuig waarmee wij de kreeften op een diervriendelijke manier kunnen vangen, zonder dat ook andere dieren worden gevangen. We willen daarbij niet alleen de grote kreeften vangen, maar vooral ook de kleine kreeften omdat deze anders extra snel gaan groeien en alsnog schade aan biodiversiteit veroorzaken.

 

Zo doe je mee

Je kunt je idee tot 12 januari indienen op de challenge pagina van winnovatie.nl. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen. De winnaars worden bekendgemaakt op 12 februari 2021 op winnovatie.nl en op hhdelfland.nl.

 

Van idee naar praktijk

Deze challenge is de start van een innovatietraject voor de ontwikkeling van een effectief vangmiddel voor uitheemse rivierkreeften. Na de prijsuitreiking krijgt de challenge een vervolg. in de vorm van een hackathon (ontwerpwedstrijd) waarin de ingezonden ideeën gebruikt kunnen worden om een prototype te maken dat getest kan worden in het veld. Wil je alvast meer weten over het vervolg, mail dan met loket@hhdelfland.nl onder vermelding van Innovatietraject rivierkreeften 2021.

 

Ben jij de creatieve denker die Delfland helpt? Maak dan kans op €1000,- en doe mee!

Gepubliceerd

06-01-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling