Kom ook naar de Embassy of Water, Dutch Design Week, 16 - 24 okt.

Nieuwsitem

De Embassy of Water is dé hotspot voor waterdesign. U vindt ons naast de rivier De Dommel in het Designhuis van Eindhoven op Stadhuisplein 3. Hier werken we jaarrond aan het verbeteren van onze relatie met water. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan de Embassy of Water tijdens de Dutch Design Week, van 16 tot en met 24 oktober.

Waterpartners Waterschap De Dommel, Brabant Water, gemeente Eindhoven en de provincie Brabant onderzoeken samen met ontwerpers van de Embassy of Water wat er voor nodig is om onze watercyclus weer in balans te brengen. Samen werken we aan waterdesign dat ook uw blik zal veranderen. Stroomt u mee?

Wat kunt u verwachten?
Speciaal voor de Embassy of Water ontwerpen Fides Lapidaire en Axel Coumans deMensput – Wensput. Ze gaan in gesprek met bezoekers over een nieuw ritueel die de wederkerigheid met water terugbrengt.

De Waterschool en Studio Wouter Corvers laten zien hoeveel water we direct én indirect gebruiken. Studio Liselot Cobelens ontwierp een vloerkleed die de droogte in de Deurnese Peel verbeeldt.Anne van Strien laat een compilatie horen van haar podcast ‘De Stem van Water’ om uw kijk op water te prikkelen.


Verschillende woonpioniers experimenteren met wateropvang en watergebruik in een stedelijke omgeving. Rezone laat met de creatieve, flexibele woonvormen vanMinitopia zien hoe je anders kunt omgaan met watergebruik. SEMiLLA Sanitation presenteert een decentrale waterzuiveringsinstallatie die een waterneutrale, rioolloze wijk in Silvolde mogelijk maakt.Brainport Smart District  is een watervriendelijke, slimme wijk in aanbouw in Helmond. En de studenten van hetOntwerpLab voor de klimaatrobuuste stad onderzoeken de mogelijkheden voor een hoogwaardige leefomgeving.


 
Shaakira Jassat toont met haar gevelpaneel Aquatecture dat je op een esthetische manier regenwater kunt opvangen. En Lady Penelope ontwierp een Cactus Schaduw Gevelelement dat de vormen van de cactus gebruikt om een warme stad te verkoelen.

Programma
Zaterdag 23 oktober vieren we de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Onderdeel van het programma is de unieke Persconferentie van Water”. Kom naar de Dommel en luister mee.
Op woensdag geven Matthijs Schouten (Stem van Water ’21) en Cees Kamp (Stem van Water ’20) lezingen en workshops over een nieuwe relatie met water, onder de titel "In contact met de Stem van Water". Hugo Schuitemaker laat je via zijn spel ‘Noord Vertrekt' strijden tegen zeespiegelstijging. De Waterschool geeft workshops over ons onzichtbare watergebruik. Klik op de links voor meer informatie en aanmelding.
 
We zien je heel graag vanaf 16 oktober!
Hartelijke groet,

Anouk van der Poll
Curator en initiator Embassy of Water

De Embassy of Water is onderdeel van het World Design Embassies-programma van de Dutch Design Foundation.

 

Gepubliceerd

14-10-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling