Droogte challenge Rijn en IJssel: verloop en lessons learned

Nieuwsitem

Eind maart gestart, doorlooptijd 3 maanden. Kostte meer tijd en energie dan verwacht. Norbert Vervaet vertelt

 

Voorbereiding 

Om alles goed voor te bereiden en te begeleiden zaten Bianca (communicatie),Frank en ik wekelijks samen, om o.a. het platform te doorgronden in de testomgeving. Zo krijg je er een goed, realistisch beeld bij. En zo hebben we stap voor stap de challenge opgezet en doorlopen. Je moet het gewoon doen. 

  

Samenstellen challengeteam 

Sponsor: manager unit waterbeheer. Dat bleek een goede keuze, want hij beschikt over budget, heeft een groot netwerk en is beslissingsbevoegd. De moderators hebben we gekozen in overleg met de sponsor. Om inhoudelijk praktische redenen, en ze vonden het ook leuk, vervulden de moderators tevens de rol van beoordelaar: als je weet hoe je inhoudelijk kunt reageren op ideeën, kun je ook beoordelen. Een vraag waar we als winnovatie kernteam tegen aanliepen is: hoe leid je die mensen op, terwijl je zelf nog nauwelijks ervaring hebt met het systeem? De training was al even geleden. Ik heb twee trainingen gegeven: een voor de rol van de moderatoren en ook voor de rol van beoordelaars. Ik vond het spannend en effe onwennig. Desondanks, met het simuleren van de challenge in de testomgeving ging het training geven nog best aardig. Het team was heel prettig om mee samen te werken en dacht goed met ons mee. Ik heb ze gevraagd om elke ochtend even kort te kijken op Winnovatie naar nieuwe ideeën en reacties in de challenge. Ze vertelden dat het niet altijd lukte om ervoor tijd vrij te maken.  

  

Communicatie 

Bianca zat als vast communicatiepersoon in het Winnovatie kernteam. Dat was heel fijn schakelen met haar om op regelmatige basis iets te publiceren over de voortgang van de challenge en medewerkers aan te sporen ’n kijkje te nemen op winnovatie. We hebben vooral veel gecommuniceerd via ons intranet, maar ook via digitale en fysieke nieuwsbrieven wilden we medewerkers bereiken 

  

Ideeën-fase 

De ideeën-fase ging goed. De opbrengst was maar liefst 25 ideeën! Deze waren heel divers. Erg leuk en bijzonder om al die oplossingsrichtingen vanuit de organisatie in ideeën te zien. De moderatoren moesten wennen aan hun rol. In de ideeën- en in beoordelingsfase kwamen we elke week een halfuur bij elkaar. Waardevol om samen nieuwe ideeën te bespreken en te bepalen wat voor reacties we gaan plaatsen. We verdeelden het werk. 

  

Beoordelingsfase 

In deze fase van de challenge hebben we de vijf beste ideeën gekozen. Dit hebben we gedaan op basis van de gestelde criteria waaraan het idee zou moeten voldoen. De betrokkenheid van de rest van de organisatie kan nog beter. Dat maken we op uit de in totaal 19 reacties op alle 25 ideeën. Daarnaast heeft van al onze medewerkers ongeveer een derde ingelogd. Ik verwacht dat met de volgende challenge we een groter bereik zullen hebben en daarmee de betrokkenheid geleidelijk zal groeien. 

  

Jurering 

Best lastig om iedereen bij elkaar te krijgen zo vlak voor de vakantieperiode aan, maar het lukte toch. Zelfs met een druk bestuurslid erbij. We hebben een dagprogramma samengesteld, de vijf beste indieners mochten elk vijf min pitchen, en daarna was er nog vijf minuten tijd voor juryvragen.  Een ingehuurde cameraman heeft van de dag een mooi video-verslag gemaakt.  

  

Winnaars 

De eerste prijs ging naar een samengesteld team. Er waren namelijk drie ideeën met veel raakvlakken. Deze deelnemers hebben op verzoek van het beoordelingsteam hun ideeën samengevoegd tot één idee. Ieder heeft 1000 gewonnen. De winnaars van het 2e en 3e beste idee kregen een geldprijs van ieder 500 euro. Het video-verslag staat nu ook op LinkedIn 

  

Vervolg droogte challenge 

We gaan nu verder onderzoeken hoe we de winnende ideeën gaan uitvoeren. Tussen de niet-winnende ideeën zitten ook nog waardevolle droogte-oplossingen tussen. Deze worden nogmaals bekeken of we de ideeën verder kunnen brengen: de droogte problematiek laat zich namelijk niet oplossen door één idee.  

 

Evalueren 

Het was de eerste challenge die we hebben uitgevoerd met het Winnovatie platform. Best een hoop ging goed en er zijn dingen die beter konden. Eind juli heb ik de sponsor en teamleden uitgenodigd om de challenge te evalueren met elkaar. 

  

Lessons learned 

Met een tamelijk goed gevoel kijk ik terug op de challenge. Hierbij de evaluatiepunten: 

Goed: 

  • Een communicatie-medewerker in je challenge-team is een must 

  • Goed en regelmatig communiceren over de challenge is belangrijk, want als je er niet wekelijks over communiceert gaat zo'n challenge bij mensen toch snel het ene oor in oor en het andere oor weer uit. Niet gek en het is ook geen verwijt, iedereen is druk met zijn of haar werkzaamheden en een challenge komt er effe erbij. 

  • Een sponsor met (genoeg) budget, netwerk en bevoegdheid om te beslissen werkt handig 

  • Een innovatieteam binnen het waterschap kan het Winnovatie-platform en challenges promoten en stimuleren. Zij hebben ook een netwerk om sponsors te vinden, evenals inhoudelijke aansluiting bij een mogelijk onderwerp 

  • Je moet je moderatoren en evaluatoren goed trainen/begeleiden en de tijd en toewijding vragen 

 

 

Beter: 

 

  • Stel je vraag om ideeën samen te voegen niet in de beoordelingsfase maar al tijdens de ideeën / stem/discussie fase. Zodoende hebben de ideeën-bedenkers meer tijd om hun ideeën samen te voegen tot één idee en is er tijd voor uitleg en discussie 

  • Betrek een lid van je bestuur vroegtijdig bij de challenge, bijv net na het sponsor-interview. 

 

Volgende challenge 

We zijn de eerste stappen aan het zetten ter verkenning van een nieuw onderwerp. Gezien onze eerste ervaring met een doorlooptijd van circa drie maanden hoop ik dat we begin september een tweede challenge kunnen starten zodat we deze vóór de kerstperiode hebben afgerond. 

Gepubliceerd

08-09-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling