99 inzendingen voor de Waterinnovatieprijs!

Nieuwsitem

Maar liefst 99 inzendingen voor de Waterinnovatieprijs 2021!

Maar liefst 99 innovaties zijn dit jaar in de race voor de Waterinnovatieprijs. Voor elk van de vier categorieën buigt de jury zich nu over de opbrengsten.

Van een zuiverende kas, een waterwasser tegen blauwalg tot damwanden op aquathermie en elektrisch baggeren. De ingezonden innovaties zijn alle 99 te zien op Winnovatie.nl/waterinnovatieprijs. Inzenden kon dit jaar voor vier categorieën. In de categorie Waterschap van de toekomst werden maar liefst 30 inzendingen gedaan. De categorie gezond water en gezonde bodem kreeg 18 inzendingen, de categorie Klimaatneutraliteit kreeg 19 inzendingen en de categorie Aanpassen aan weersextremen kreeg 30 inzendingen. Twee inzendingen werden vertrouwelijk gedaan.

Winnovatie faciliteert de jury
Niet alleen de categorieën waren nieuw. Het was ook voor het eerst dat het indienen van ideeën verliep via Winnovatie.nl. Als kartrekker van het Winnovatieplatform is het Waterschapshuis blij dat alles goed verliep. 'Waterschappers weten het platform steeds beter te vinden en hopelijk draagt het feit dat indienen verliep via Winnovatie nog meer bij aan de bekendheid en het gebruik van het platform', aldus projectmanager Bram Molmans. Het platform is bovendien zo ingericht dat de juryleden elke inzending op een eenvoudige manier kunnen beoordelen aan de hand van een aantal criteria. Daarbij kijken ze onder andere hoe vernieuwend de oplossing is, in hoeverre deze een probleem oplost, of hij kostenefficiënt is en of het een duurzame oplossing betreft.

Jury in beraad
De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Annemieke Nijhof, algemeen directeur van onderzoeksinstituut Deltares. De jury kiest uit de inzendingen 3 genomineerden per categorie. Vanaf november is de Publieksprijs geopend en kan er worden gestemd op de genomineerden van de Waterinnovatieprijs.

Winnaars bekend op Waterinnovatiefestival

Wie de winnaars worden, wordt op 2 december bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op het Waterinnovatiefestival. Het Waterinnovatiefestival vindt dit jaar plaats in De Fabrique in Utrecht. Het thema is ‘Het waterschap van de toekomst’. De Unie van Waterschappen organiseert dit festival samen met de Nederlandse Waterschapsbank, Het Waterschapshuis en STOWA.

Volg het laatste nieuws ook op de website van de Waterinnovatieprijs!

 

Gepubliceerd

01-10-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling