15 Manieren om met elkaar in contact te blijven tijdens corona

Nieuwsitem

Met trots presenteren we een digitaal inspiratieboekje met 15 tips voor het behoud van onderling contact en verbinding in deze coronatijd. Alle ideeën komen van collega’s van waternet die enthousiast hebben meegedacht via de campagne op Winnovatie. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Persoonlijk contact

Milla van Kempen was sponsor van deze Winnovatie campagne. Milla: “Sinds maart 2020 werken veel Waternetters thuis waardoor we elkaar nauwelijks meer ontmoeten. We beseffen nu des te meer hoe fijn het is om collega’s ‘in het echt’ te zien; hoe belangrijk de koffiemomentjes zijn om even bij te praten en hoe handig de wandelgangen zijn om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt in de organisatie."

Veel Waternetters missen het persoonlijke contact. Verbinding en groepsgevoel tussen mensen vormt de basis van een goede samenwerking in organisaties. Onderling contact is nodig om als team goede prestaties neer te kunnen zetten. Als je weet hoe je collega’s in elkaar zitten en waar ze mee bezig zijn kun je elkaar ook versterken.

De uitdaging

Hoe behoud je deze basis als mensen elkaar minder zien en een groot deel van de organisatie thuis werkt? Samen met het team van Winnovatie hebben we hiervoor de campagne ‘Hoe houden we in coronatijd onderling contact en verbinding’ opgezet. Via deze campagne hebben we de vraag voorgelegd aan al onze collega's. Dat leverde een stroom aan ideeën op: van Waternetters, voor Waternetters. Het is geweldig om te zien hoeveel creatieve ideeën er binnen onze organisatie leven!

Het resultaat

Als winnende idee kwam het digitaal ontmoetingsplein uit de bus. Dit inspireerde de jury omdat het de mogelijkheid biedt voor Waternetters om online samen te komen en persoonlijke verhalen te delen. We zijn samen met de bedenkers van dit idee aan het bekijken hoe we dit binnen de systemen van Waternet kunnen realiseren.

Uit de overige inzendingen hebben we vijftien ideeën geselecteerd en die gebundeld in een digitaal Inspiratieboekje Sociale Verbinding. Milla: "Ik ben heel blij met dit initiatief. Zo blijven de ideeën bewaard. En kunnen we er allemaal gebruik van maken en ons voordeel mee doen. Kijk het boekje zeker eens in en laat je inspireren. En gebruik de ideeën vooral om in je eigen team of afdeling met elkaar in verbinding te blijven!"

 

Productie & redactie:  Patricia Gravemaker & Willemijn van Mossevelde

 

Gepubliceerd

23-03-2021

Meer Nieuws

Bekijk alle Nieuwsitems

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met auteur

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Nieuws

Naar boven

vertaling