Plastic verwijdering uit wateren

Rick Stroomer 02-03-2023
0 reacties

Vanuit het Waterinnovatiefonds ontvangt Noria financiering voor de productie van haar eerste systemen die plastic afval uit ons water scheppen. Noria Sustainable Innovators is een bedrijf dat innovatieve oplossingen ontwikkelt voor het probleem van plastic afval in onze wateren.

Projectleider

Rinze de Vries

Projectteam

Rinze de Vries

Organisatie(s)

Hollands Noorderkwartier

Bedrijfsfunctie

Watersysteembeheer

Thema

Schoon water

Technologie

Zuiveringstechnologie

Projectfase

Implementatie/uitrol

Status

Lopend

Noria Sustainable Innovators is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor het groeiende probleem van plastic afval in onze wateren. Het is algemeen bekend dat er elk jaar miljoenen tonnen plastic in onze oceanen terechtkomen, waar het schade toebrengt aan het mariene leven en onze ecosystemen verstoort. Een groot deel van dit afval komt uit onze rivieren, wat het belang benadrukt van het opzetten van een systeem om plastic afval bij de bron te verwijderen.

Noria heeft zichzelf gepositioneerd als een belangrijke speler in de strijd tegen plasticvervuiling en biedt verschillende systemen aan om dit probleem aan te pakken. Het bedrijf heeft geavanceerde technologieën ontwikkeld om plastic afval in de stad, in de rivier of bij een gemaal op een duurzame, visvriendelijke en betaalbare manier af te vangen.

Een van de meest veelbelovende oplossingen van Noria is de plastic schep, die maar liefst 95% van het drijvende plastic uit het water kan halen. Dit systeem is zeer effectief en kan op grote schaal worden ingezet om rivieren en wateren vrij te maken van plastic afval.

In Nederland alleen stroomt er jaarlijks meer dan 3 miljoen kilo plastic afval via de rivieren en stranden naar de Noordzee. Dit cijfer stijgt zelfs tot 14 miljoen kilo volgens sommige onderzoeken. Het installeren van de systemen van Noria kan daarom een aanzienlijke impact hebben op de waterkwaliteit in Nederland op het gebied van plasticvervuiling.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen