Werken nu en morgen

Innovatie

Team Digitrans van waterschap Aa en Maas is aan het uitvinden hoe we slimmer kunnen werken, nu en in de toekomst. Dat doen we in het project ‘werken nu en morgen’. Driekwart van de ideeën die een eerdere Winnovatie-campagne opleverde, zijn hierin opgenomen. Het gaat om de ideeën uit de campagne: Hoe komt Aa en Maas beter uit de corona-crisis?

In scrumteams werkt Team Digitrans kort-cyclisch aan het neerzetten van concrete resultaten. Alle resultaten en adviezen van deze scrumsessies verwerkt Team Digitrans in het werkplan ‘Werken nu en morgen’. 

Op dit moment wordt gewerkt aan de volgende ideeën uit deze campagne:   

  • Effectief samenwerken op afstand met gebruik van o.a. Teams, maar ook oplossingen voor APM op afstand. Daarnaast worden mogelijkheden voor hybride overleg verkend en kijken we naar de inrichting van vergaderplekken en cabines. 
  • Plaats onafhankelijk werken. Dit doen we natuurlijk al zoveel mogelijk ' thuis werken, tenzij' maar dit gaan we nog beter ondersteunen.
  • De digitale metrokaart, een handige beslisboom met organisatorische uitgangspunten om digitaal of fysiek te vergaderen.

De Digitrans scrumteams gaan in 2020 voor ‘Werken nu en morgen’ aan de slag met onder andere de volgende thema’s: het kantoor als ontmoetingsplek, meer thuiswerk- en minder kantoordagen, een aanwezigheidsapp die duidt wanneer een werkplek vrij is, laptops in plaats van desktops met snellere toegang tot Citrix en andere applicaties en kantoren en kantoorgebruik zo CO2 neutraal mogelijk inrichten.  

Team Digitrans zet zich in om de digitale transformatie van Aa en Maas te stimuleren en versnellen. We doen dit door middelen en mensen beschikbaar te stellen. Of het nu gaat om een faciliterende rol of het trekken van de kar. Digitrans helpt en denkt mee

Gepubliceerd

14-08-2020

Laatst bijgewerkt

13-09-2021

Status

Implementatie/Uitrol (lopend)

Bedrijfsfunctie

Bedrijfsondersteuning

Technologie

-

Thema

Sociale innovatie
Dienstverlening

Deelnemers

Aa en Maas

Locatie

Gerelateerde locatiegegevens

Meer Innovaties

Bekijk alle Innovaties

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met projectleider

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Innovaties

Naar boven

vertaling