Met Virtual Reality Bril ons beheergebied inspecteren

Innovatie

 

Een van onze andere innovaties is de Slootview, zie ook etalage van Schieland en Krimpenerwaard van het Winnovatie platform. Slootview is  het jongere broertje/zusje van het welbekende Streetview. Slootview maakt gebruik van een drone boot waarop een camera is gemonteerd die 360º foto’s maakt met een hoge resolutie.  Deze hoge resolutie, 360º foto’s worden via de tool Mapillary achter elkaar geplakt en op een grafische routekaart geplot. Deze toepassing maakt het voor de gebruiker mogelijk om via een computerscherm met zijn of haar muis een virtuele boottocht te maken.

In eerste instantie is het een handig instrument voor onze handhavers om verdachte zaken op te sporen, maar de resultaten (360º foto's) kunnen ook geïntegreerd worden met andere bestaande bronnen. Denk hier bijvoorbeeld aan ons beheerregister, archiefsysteem of zelfs Maridian waarin technische constructietekeningen van onze objecten zijn opgeslagen. Een voordeel is dat alle informatie en bronnen reeds beschikbaar zijn. Deze innovatie concentreert zich op het op het integreren van deze bestaande bronnen en deze op een slimme en moderne manier te ontsluiten.

Door deze geïntegreerde beelden in een Virtual Reality bril te ontsluiten, is het mogelijk om de tocht te beleven alsof je zelf midden in de sloot staat, aangevuld met extra meta data. Zonder natte voeten, gewoon vanaf je eigen werkplek.

We hebben een op basis van het beschikbare beeldmateriaal uit het project ‘Slootview’ een Proof Of Concept (POC) opgeleverd. Deze POC wordt aan onze collega’s aangeboden om de meerwaarde ervan in beeld te krijgen.

Indien de innovatie voldoende meerwaarde heeft wordt deze incrementeel uitgebouwd en geïmplementeerd. Onze visie is dan om ons geheel beheergebied in virtual reality beschikbaar te stellen.

Gepubliceerd

25-09-2020

Laatst bijgewerkt

19-08-2021

Status

Onderzoek/Verkenning (lopend)

Bedrijfsfunctie

Bedrijfsondersteuning
Watersysteembeheer

Technologie

Augmented Reality
Virtual Reality

Thema

Dienstverlening
Digitale transformatie
Asset management

Projectleider

UvA Hassan Ghrib

Teamleden

-Jaap de Ron

Externe partners

 

Locatie

Gerelateerde locatiegegevens

Projectblog

Updates

19-02-2021

We hebben een droneboot (Betty) aangeschaft. 

De uitdaging was hier om een goede camera te vinden. Samen met de leverancier is de keuze gevallen op de stablizer pro, zie link.
Helaas is deze camera uitsluitend via de US leverbaar. We zitten te wachten op de camera. Zodra deze binnen is, wordt de camera op Betty gemonteerd en kunnen we verder.

http://www.stabilizer-pro.com/xphase-pro_p0157.html

 

Meer Innovaties

Bekijk alle Innovaties

Doe met ons mee

Doe, denk en ontwikkel met ons mee.
Winnend innoveren doen we immers samen.

Doe mee!

Volg ons op social media

Neem contact op

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Deze pagina is vertaald uit het

Nederlands

Venster sluiten

Aanmelden

Voer een gebruikersnaam in.
Voer een wachtwoord in.

Inloggen Mislukt

Venster sluiten
Venster sluiten

Contact met projectleider

Voer een naam in.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een bericht in.
U dient akkoord te gaan met verwerken van gegevens.

Inloggen Mislukt

Innovaties

Naar boven

vertaling