Kort en Krachtig

25-02-2021
44 keer bekeken 3 reacties

Mijn idee is heel simpel...

Maak de duikers scharnierend aan de bovenkant voor de bovenste duiker en voor de ronde duiker in de horizontale as, zet er een kleine elektromotor op met een timer die er voor zorgt dat tussen 02:00 en 02:30 de opening open gaat. In het geval van de bovenste duiker zal de rommel in beweging komen doordat het naar beneden valt en meegenomen wordt door het water. In het geval van droogte is er morgen weer een dag.  De ronde hoeft niet open te blijven maar gewoonweg een paar keer ronddraaien tegen de klok in.

26-07-22 om 16:40

Mieke Gordijn

Beste Twan,

Bedankt voor jouw inzending! We hebben voor onze challenge Zorgeloze duikers maar liefst 50 mooie ideeën ontvangen. Dit is een fantastische opbrengst, veel meer dan wij ooit hadden verwacht.

De ideeën waren heel creatief, out of the box, mooi en professioneel uitgewerkt. Velen dachten vanuit een technologische oplossing, maar ook ideeën over bewustzijn, communicatie en gedrag kwamen voorbij.

Het kiezen van hét beste idee bleek een pittige taak voor de jury. Geen enkel idee biedt een kant- en klare oplossing. Wel zijn er ideeën die samen voor een oplossing kunnen zorgen. Daarom heeft de jury een top-3 gekozen:

  1. Eerst denken dan doen!
  2. De gebogen duiker
  3. Duikschot voor duiker

Deze ideeën worden nu uitgewerkt en op een later moment getest en uitgevoerd, zodat er in de toekomst een veilige en schone duiker mogelijk is. Helaas heeft jouw idee de selectie net niet gehaald.

We hebben allerlei ideeën ontvangen voor een andere vorm van krooshek, zo ook jouw idee. Dit zijn goede en creatieve ideeën, alleen zijn ze afhankelijk van het ontwerp minder toepasbaar in verband met bereikbaarheid, onderhoud, maaien, doorstroming of bewegende delen. Toch zijn we wel heel  blij met je idee, want dit kan altijd nog gebruikt worden bij andere problemen in de toekomst.

We willen  je in ieder geval van harte danken voor jouw tijd, creativiteit en inzet!

Met vriendelijke groet,
Het projectteam Zorgeloze duikers

7 apr. 2021 om 12.30

26-07-22 om 16:40

Twan Deibel

Hoi Marc,

Dat wil ik best doen als dit idee kans maakt. Kun je dat aangeven?

 

Groet

Twan

9 mrt. 2021 om 22.48

26-07-22 om 16:40

Marc Heijmans

Beste Twan,

Bedank voor het indienen van je idee.

Zou jij dit eens uit willen werken in een tekening of schets?

gr Marc

26 feb. 2021 om 07.06

READAR | Gebouwinformatie en mutatiesignalering uit luchtfoto's

Contact

Het Waterschapshuis
Stationsplein 89
3818 LE Amersfoort

033-4603100

winnovatie@hetwaterschapshuis.nl 

 

 

Cookie-instellingen